Lucka 16: Hans Axelson

Foto av Hans Axelson
Foto: Pauline Hegner ST: Foto av Hans Axelson

Det finns ett namn som de flesta känner igen: Hans Axelson. Hans Axelson (1934–2020) är den person som 1962 grundade Axelsons gymnastiska institut (numera Axelsons institute). Axelsons saluförs som The home of Swedish massage. Hans Axelson var först med att i mitten av 1900-talet ta den svensk klassiska massagen, utvecklad av Ling, föra tekniken vidare och även utveckla den. Idag har Axelsons en skola i Stockholm, Göteborg och en i Oslo. Skolan är känd och ansedd världen över. Massörer, zonterapeuter, akupressörer, medicinska fotterapeuter, personliga tränare, spa-terapeuter och mer än så utbildas varje år här.

www.silverskira.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.