Föredrag och kurser

Föredrag och kurser


Föredrag

Letar du efter en föredragshållare? Gör som Svenska Institutet, Friedrich-Alexander-Universität i Erlangen-Nürnberg, Tyskland och Svenska ambassaden i Nord-Makedonien och anlita mig! Jag skräddarsyr mina föredrag efter dina önskemål.

Jag är hon som alltid satt tyst i klassrummet och som nu föreläser för fullsatta salar om ämnen som berör hälsa, tillgänglighet och skrivande. Anmäl dig till nyhetsbrevet för att vara säker på att inte missa något.

Oavsett ämne är tillgänglighet, hållbarhet och miljövänlighet viktigt för mig. Jag ser till att alla hänger med under mina föredrag och kurser. Jag tar även ansvar för miljön och i möjligaste mån reser jag alltid längre sträckor med tåg.

Exempel på omtyckta föredrag:

Kultur för hälsan

Intresset för hur kultur (konst, musik, litteratur och dans) kan användas hälsofrämjande växer. I det här föredraget berättar jag om vad kultur för hälsan är. Jag är författare, skrivpedagog och har även studerat hälsopedagogik vid Stockholms universitet.  Jag har lång erfarenhet av praktiskt arbete med människor och skrivande.

Livet med ledarhund

Vad är en ledarhund? Vad kan den göra? Och vad betyder det för mig att ha ledarhund? I det här föredraget berättar jag allt du behöver veta om ledarhundar och ger många konkreta exempel från mitt eget liv med Bris. Bris och jag har dessutom rest runt i världen och träffat mängder av ledarhundsförare. Visste du att Sverige sticker ut som ett av de svåraste länderna att leva med ledarhund i?

Inkluderande undervisning

Vad är egentligen inkludering? Hur bär man sig som pedagog åt för att få alla delaktiga? Frågan är aktuell för alla som arbetar med tillgänglighet – från grundskolor till museer.  Jag har lång praktisk erfarenhet av att undervisa och delar med mig av mina bästa tips. Jag ger även exempel från mitt eget liv med en synnedsättning.


Svenska institutet har vid ett flertal tillfällen anlitat Sara för medverkan vid internationella evenemang kopplat till funktionsvariationsfrågor. Hennes framträdanden har varit inspirerande, personliga och även praktiska. Sara har rest och framträtt med sin ledarhund Bris, vilket har varit en viktig del i hennes framträdanden. Sara har ansträngt sig för att göra varje evenemang unikt och förberett sig väl utifrån de lokala förutsättningarna.

Sylvia Augustinsson, Svenska Institutet

Kurser

Kvinna framför bokhylla

Jag anordnar kurser och workshops med friskvårdstema. Jag anordnar också skrivarkurser. Nedan kan du läsa om mina aktuella kurser. För att vara säker på att inte missa något rekommenderar jag dig att prenumerera på mitt nyhetsbrev.