Behandlingar

Behandlingar

Välkommen på lugn massage hos mig! Välj bland svensk klassisk massage, lymfmassage och taktil behandling. Min specialitet är att jag arbetar med långa behandlingar, upp till två timmar och att jag fäster stor vikt vid avspänning. Varje behandling är unik och förtjänar 100 % närvaro.

Hos mig får du alltid massage med ekologiska oljor och väl utvalda örter. Handdukarna är också ekologiska liksom tvättmedlet jag tvättar dem i.

Min synnedsättning har bidragit till att jag har utvecklat en unik känslighet i händerna, något jag har stor nytta av vid massagebänken. Under mina behandlingar ligger min ledarhund Bris på sin filt. Många upplever att Bris närvaro skänker extra lugn.

Bild av sovande Bris
Foto: Öyvind Vågen

Under våren gick jag på massage hos Sara två gånger. Jag fick en skön och avslappnande massage som också hjälpte mig till bättre sömn båda gångerna. Dagen efter massagen vaknade jag utvilad och med en känsla av lätthet i kroppen. Sara är mycket noggrann och jag ser fram emot nästa gång!

Goriana, 31 år

Svensk klassisk massage

Svensk klassisk massage kan både vara avkopplande och behandlande. Muskelspänningar, stelhet och stress är sådant som massagen är bra för. Massage ökar antalet vita blodkroppar vilket bidrar till ett stärkt immunförsvar. Under en 30-minutersbehandling koncentrerar jag mig på en specifik del av kroppen (exempelvis rygg och nacke eller underben och fot). För en helkroppsmassage krävs 60 minuter. En riktigt lyxig helkroppsmassage tar 90 minuter. Naturligtvis går det även att välja en lång behandling för specifika problem. Du väljer tidstyp när du bokar.

Hur ofta bör jag gå på massage?

Det är en av de allra vanligaste frågorna. Svaret beror på dina behov, syftet med massagen och på vad du själv har tid med. Har du något specifikt du söker för eller vill du ha en avkopplande stund? Tillsammans formulerar vi en plan utifrån dina behov och önskemål. Oavsett vad svaret blir kommer jag att visa dig övningar som du kan göra mellan behandlingarna.

Hur går en behandling till?

Ditt besök inleds med att jag ställer frågor om dagsform och om önskemål för dagens massage. Sedan får du lägga dig på massagebänken. För en halvkroppsmassage tar du av dig så att jag kommer åt det område som ska masseras. För en helkroppsmassage tar du av dig allt utom underkläder. Jag bäddar in dig i handdukar och börjar sedan att massera.

Priser

Svensk klassisk massage 30 min – 450 sek
Svensk klassisk massage 60 min – 650 sek
Svensk klassisk massage 75 min – 750 sek
Svensk klassisk massage 90 min – 890 sek
Svensk klassisk massage 120 min – 1190 sek

Boka din behandling här.
Eller kontakta mig.


Lymfmassage

I våra kroppar finns det ett lymfsystem som har i uppgift att transportera bort slaggprodukter. Om det blir stopp i lymfflödet kan svullnader uppstå. Vi kan också känna oss frusna eller trötta. Lymfmassage är en massageform som har till syfte att få igång kroppens lymfsystem. Det görs genom lätta strykningar och olika massagegrepp på huden. Behandlingen är långsam eftersom lymfsystemet behöver lugn och ro. Lymfmassage är alltid en helkroppsbehandling.

Hur ofta bör jag gå på lymfmassage?

Det beror på dina behov, syftet med massagen och på vad du själv har tid med. Det brukar rekommenderas att börja med några täta behandlingar. För att tillmötesgå dina behov och önskemål utformar vi en plan just för dig. Utöver det kommer jag att visa dig övningar som är enkla att själv göra mellan behandlingarna.

OBS! Om du har mycket svullnader på underbenen bör du först kontakta sjukvården för att utesluta hjärt- och kärlsjukdom.

Hur går en behandling till?

Ditt besök inleds med att jag ställer frågor om dagsform och om önskemål för dagens massage. Sedan får du lägga dig på massagebänken. För en helkroppsmassage tar du av dig allt utom underkläder. Jag bäddar in dig i handdukar och börjar sedan att massera.

Priser

Lymfmassage 75 min – 750 sek
Lymfmassage 90 min – 890 sek
Lymfmassage 120 min – 1190 sek

Boka din behandling här.
Eller kontakta mig.


Taktil behandling

Taktil behandling är form av långsam och lätt beröring på kroppen. Den används inom sjukvården för att minska oro och ångest. Behandlingen är också bra för dig som av olika anledningar brukar tycka att beröring är obehagligt. En viktig skillnad mellan svensk klassisk massage och taktil behandling är att taktil behandling är lätta rörelser på huden medan svensk klassisk massage koncentrerar sig på musklerna under huden. Om du har muskelvärk ska du därför hellre välja svensk klassisk massage eller lymfmassage, så länge spänningarna inte beror på mentala spänningar.

Hur ofta bör jag gå på taktil behandling?

Det beror på dina behov, syftet med massagen och på vad du själv har tid med. Tillsammans formulerar vi en plan utformad efter dina behov och önskemål. Jag kommer också att visa dig övningar som du kan ha glädje av mellan behandlingarna.

Hur går en behandling till?

Ditt besök inleds med att jag ställer frågor om dagsform och om önskemål för dagens massage. Sedan får du lägga dig på massagebänken. För en halvkroppsmassage tar du av dig så att jag kommer åt det område som ska masseras. För en helkroppsmassage tar du av dig allt utom underkläder. Jag bäddar in dig i handdukar och börjar sedan att massera. OBS! Jag kan också massera utanpå kläderna!

Priser

Taktil behandling 75 min – 750 sek
Taktil behandling 90 min – 890 sek
Taktil behandling 120 min – 1190 sek

Boka din behandling här.
Eller kontakta mig.


Det är alltid trevligt att besöka Sara. Hon har målmedvetet arbetat bort muskelknut efter muskelknut som jag dragits med i decennier. Nu orkar jag betydligt mer än på mycket länge. Jag rekommenderar ett besök till alla och envar.

Johannes, 53 år