Om mig

Om mig

Porträtt på Sara Shamloo Ekblad
Foto: Öyvind Vågen

Jag heter Sara Shamloo Ekblad och är författare, skrivpedagog och massör.

Så länge jag kan minnas har jag läst och skrivit. 2008 debuterade jag med den prosalyriska berättelsen Gloria på Modernista.

I flera år var jag engagerad i textkollektivet Dockhaveri förlag. 2015 satte östgötateaterns barn- och ungdomsscen Ung Scen/öst upp pjäsen Blomma blad en miljard vars manus jag var med och skrev tillsammans med flera från Dockhaveri. I skrivande stund skriver jag på en ny roman.

Mitt engagemang i ideella föreningar går långt tillbaka. Jag har en synnedsättning och har bland annat intresserat mig för tillgänglighetsfrågor. Genom föreningslivet har jag fått ta del av många livsberättelser som aldrig skrivs ner. En önskan om att vara med och bidra till en mångfald i litteraturen väcktes. Jag utbildade mig till skrivpedagog och började hålla skrivarworkshops och skrivarkurser.

Parallellt med mitt intresse för skrivande har jag också ett stort intresse för hälsa. Jag är diplomerad massör från Axelsons Institute, en av världens mest ansedda massageskolor. Min inriktning är avslappnande massage. 

Efter att ha haft massagemottagning i centrala Stockholm arbetar jag i dag enbart med massage ute på företag.

Utöver detta har jag en kandidatexamen i etnologi och har läst kurser i psykologi, hälsopedagogik, medicinsk idéhistoria och filosofi på högskola.

gar.


Prenumerera på nyhetsbrevet

.