Om mig

Om mig

Besök min mottagning i Vasastan för avspänning och ny energi!

Porträtt på Sara Shamloo Ekblad
Foto: Öyvind Vågen

Jag heter Sara Shamloo Ekblad. Länge drömde jag om att utbilda mig till massör. 2019 förverkligade jag äntligen drömmen och är nu diplomerad massör och lymfmassör, utbildad vid Axelsons Institute, en av världens mest ansedda massageskolor. Jag har ett särskilt intresse för avslappning och kopplingen mellan mental och fysisk hälsa.

Min egen historia är att jag i många år levde med mycket kroppslig värk, upprepade sjukhusvistelser och mycket oro. Jag har av egen erfarenhet fått lära mig vikten av avslappning och att lära känna min egen kropp. Först när vi känner tillit kan vi slappna av och det är då en massage kan verka på djupet. Jag har vidareutbildat mig inom mjuka metoder för att släppa på muskelspänningar, lymfdränage och olika bindvävstekniker är några exempel.

Mitt intresse för hälsa har fört in mig på studier i hälsopedagogik och existentiell filosofi och psykologi på högskola. Jag har även en kandidatexamen i etnologi. Jag är dessutom utbildad fytoterapeut/örtterapeut.

Synnedsättning – en fördel när det gäller massage

Jag har en synnedsättning som i min yrkesutövning faktiskt är en fördel. Den har bidragit till att jag sedan barnsben har utvecklat en unik känslighet i händerna som jag i dag använder mig av i mitt arbete. Jag har också den stora glädjen att ha en ledarhund vid min sida. Under behandlingarna ligger min djupt älskade ledarhund, den bruna jaktlabradoren Bris på sin filt. Många upplever att Bris närvaro skänker extra lugn.

Författare, skrivpedagog och föreläsare

Mitt intresse för hälsa omfattar både den mentala och fysiska hälsan. 2008 debuterade jag med den prosalyriska berättelsen Gloria. Jag är utbildad skrivpedagog och undervisar i att skriva. Forskning visar att det är hälsofrämjande att läsa och skriva, något jag märker både privat och professionellt.

Jag föreläser även i ämnen som berör hälsa, tillgänglighet och skrivande. Läs mer om mina föreläsningar.


Prenumerera på nyhetsbrevet

.