Poddtips om hälsa och vetenskap

Det finns en mängd poddar som handlar om hälsa och friskvård. Få av dem bygger på vetenskaplig grund. Jag vill tipsa om några svenska poddar som tar upp hälsa ur ett vetenskapligt perspektiv.

Sara sitter i soffan och lyssnar på podd i hörlurarna med händerna vilande på sin ledarhund, Bris, som ligger utsträckt till höger om henne.

Frisk utan flum-podden

I den här podden samtalar medicine doktorerna i fysiologi Maria Ahlsén och Jessica norrbom om hälsa, kost och träning. Avsnitten är ungefär 30 minuter långa och slår hål på myter om hälsa med fakta om hur kroppen fungerar.

Medicinvetarna

Är en podd som ges ut av Karolinska Institutet i Stockholm. Podden tar upp olika forskningsområden som Karolinska Institutets forskare verkar inom. Exempel är huvudvärk, eksem och förlossningsskador. Avsnitten är ungefär 1 timme långa och består av intervjuer med forskare på svenska eller med översättning till svenska.

Vetenskapsradion Hälsa

Är en podd från Sveriges Radios Vetenskapsredaktion. I tjugo minuter långa avsnitt berörs olika ämnen om hälsa, forskning och vetenskap. I avsnitten intervjuas forskare på svenska eller med översättning till svenska.

God lyssning och god fortsättning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.