Lucka 7: Taktil behandling

Bild på tekopp
Foto: Öyvind Vågen ST: Bild på tekopp

Minns du att jag i lucka 4 nämnde att mängden massageolja beror på behandlingsform? Taktil behandling är troligtvis den massageform som kräver mest olja. Kunden ligger på bänken, invirad i både handdukar och filt. Massören lyfter bara undan där det ska masseras. Taktil behandling går ut på att med händerna mycket långsamt stryka över huden på hela kroppen. Det finns olika grepp som är utformade för taktil behandling. Grunden är det glidande och långsamma. En behandling tar minst 75 minuter.

När är det bra att gå på taktil behandling?

Taktil behandling används en del inom vården för att minska oro och ångest. Det finns särskilda utbildningar i taktil behandling, en del massörer har taktil behandling inbäddat i sin massörutbildning. Se till att du går till en välutbildad person för bästa resultat.

www.silverskira.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.