Massage och fysisk distansering, hur går det ihop?

Massage och fysisk distansering, hur går det ihop?

Tvätta händerna

Med anledning av den rådande pandemin måste alla ta sitt ansvar. Jag har valt att inte hålla några skrivarkurser med fysiska träffar. Jag föreläser inte heller just nu. Däremot masserar jag i liten skala. I den här texten förklarar jag hur jag gör det och samtidigt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Att jag valt att fortsätta massera i dessa tider beror på att livet inte är en telefon med en av- och påknapp. Människor fortsätter att vara stressade med spända muskler och ytlig andning som följd. Människor fortsätter att arbeta hemifrån och sitta i för kroppen påfrestande arbetsställningar med värk som följd. Sjukvården är hårt belastad och det är där sådana som jag kommer in. Massage har flera goda effekter, vilket jag kommer skriva om i senare inlägg. Kort kan nämnas bättre blodcirkulation, sänkt blodtryck, minskad stress, förbättrad sömn och givetvis en mjukare och smidigare kropp.

Så hur masserar jag smittskyddssäkert?

Jag har vidtagit följande åtgärder med anledning av covid-19:

Färre kunder. Jag masserar ett mycket begränsat antal personer, övrig tid är jag restriktiv med umgänge. På så sätt minimerar jag min egen risk att bli smittad samt undviker att sprida smitta vidare.

Extra rengöring. God hygien är en självklarhet för mig. Handtvätt med tvål och vatten, spritning och descinficering av behandlingsbänk och andra kontaktytor görs i regel mellan varje behandling. På grund av Coronaviruset gör jag det hellre en gång extra än en gång för lite. Givetvis använder jag bänkpapper.

Minst 15 minuter mellan varje behandling. För att hinna med de extra hygienrutinerna har jag minst 15 minuter mellan varje behandling. Detta är även för att minimera risken för att kunder möts utanför behandlingsrummet.

Ingen avbokningsavgift. Just nu är avbokningsreglerna borttagna, detta är för att skydda från Coronasmitta. Det är dock bra att du avbokar så tidigt som möjligt då det underlättar att hitta en ny tid. I vanliga fall ska avbokning ske 24 timmar innan besöket, om besöket avbokas senare debiteras besöket.

Jag masserar inte personer som tillhör riskgrupper.

För närvarande fokuserar jag på kundens baksida och ger inga ansiktsmassager!

För den som är i behov av massage men som av olika skäl inte kan träffas mer än en gång, eller inte alls, erbjuder jag introduktion i egenmassage, antingen vid ett möte eller via telefon. Det gäller antingen vanlig svensk klassisk massage eller lymfmassage. Egenmassage kan vara en bra början även om det inte ersätter massage av en massör.

Det här kan du själv göra:
Tvätta händerna innan behandlingen (badrum finns vid väntrummet).
Avboka vid minsta symtom på förkylning.

Avstå om du tillhör en riskgrupp (egenmassage kan vara ett alternativ).

Med dessa försiktighetsåtgärder kan jag massera säkert. Jag hoppas såklart att jag snart ska kunna massera alla som vill igen, men fram tills dess är det prioriterat att vi hjälps åt att göra allt vi kan för att inte ge covid-19 mer spridning.

Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.