Jag har vidtagit följande åtgärder med anledning av covid-19:

Jag har vidtagit följande åtgärder med anledning av covid-19:

Sara i skyddsvisir
Foto: Öyvind Vågen

Visir. Jag bär visir under hela besöket.

Färre kunder. Jag masserar ett mycket begränsat antal personer, övrig tid är jag restriktiv med umgänge. På så sätt minimerar jag min egen risk att bli smittad samt undviker att sprida smitta vidare.

Extra rengöring. God hygien är en självklarhet för mig. Handtvätt med tvål och vatten, spritning och desinficering av behandlingsbänk och andra kontaktytor görs i regel mellan varje behandling. På grund av Coronaviruset gör jag det hellre en gång extra än en gång för lite. Givetvis använder jag bänkpapper.

Minst 15 minuter mellan behandlingar. För att hinna med de extra hygienrutinerna har jag minst 15 minuter mellan behandlingar. Det är även för att undvika för att kunder möts utanför behandlingsrummet.

Ingen avbokningsavgift. Just nu är avbokningsreglerna borttagna, detta är för att skydda från Coronasmitta. Det är dock bra att du avbokar så tidigt som möjligt då det underlättar att hitta en ny tid. I vanliga fall ska avbokning ske 24 timmar innan besöket, om besöket avbokas senare debiteras besöket.

Jag masserar inte personer som tillhör riskgrupper.

För närvarande fokuserar jag på kundens baksida och ger inga ansiktsmassager!

Det här kan du själv göra:

  • Tvätta händerna innan behandlingen (badrum finns vid väntrummet).
  • Handsprit. Det finns handsprit i behandlingsrummet som du kan använda.
  • Avboka vid minsta symtom på förkylning.
  • Avstå om du tillhör en riskgrupp. Hör av dig om du vill ha tips på övningar som du kan göra själv i hemmet.

Jag hoppas såklart att jag snart ska kunna massera alla som vill igen, men fram tills dess är det prioriterat att vi hjälps åt att göra allt vi kan för att inte ge covid-19 mer spridning.