Lucka 11: Vad krävs av en massör?

Foto av en boktrave
ST: Foto av en boktrave

Så vad krävs av en massör? Det finns många massörer i Sverige och flera olika utbildningsaktörer. Hur vet en att det är en seriös massör en bokat tid hos?

Massörutbildningen är en eftergymnasial utbildning, utbildningen ges av privata skolor och av folkhögskolor. I kursplanen ingår praktisk massage, anatomistudier och grundmedicin. Det finns friskvårdsmassörer som har de mest grundläggande anatomiska kunskaperna och det finns massörer med fördjupad anatomikunskap. Goda anatomikunskaper är som jag skrev i lucka 1 viktigt för att kunna ge massage. Friskvårdsmassörutbildningen är även kortare än massörutbildningen och berättigar inte till vidare studier.

Gå alltid till en diplomerad massör! Det bevisar att massören har genomfört utbildningen med godkänt resultat. Är du osäker kan du be att få se massörens diplom.

Det största förbundet för kroppsterapeuter heter Kroppsterapeuternas Yrkesförbund (KRY). Medlem i KRY kan den som gått en KRY-godkänd utbildning bli. Medlemmar har ansvars- och patientförsäkring via förbundet. Genom att välja en massör som är medlem i KRY vet du alltså att din massör a. har en kvalitetssäkrad utbildning b. att du som kund är skyddad om något skulle hända.

www.silverskira.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.